Územní rozhodnutí o umístění kostela

Oslavujte s námi, dnes nabylo právní moci územní rozhodnutí o umístění Kostela a pastoračního centra Nejsvětější Trojice a Josefa kardinála Berana!

Na jaře roku 2020 (snad květen) očekáváme stavební povolení a dokončení prováděcího projektu stavby. Současně plánujeme terénní práce k založení stavby. Paralelně s těmito pracemi připravujeme finanční zajištění a rozpočet na práce roce 2020, které velkoryse podporuje Arcibiskupství pražské. Oslovujeme umělce, kteří se budou podílet na realizacích jednotlivých prvků v interiéru svatyně, setkáváme se s otevřeností a pokornou ochotou zanechat jedinečné dílo, jež bude otevřeným oknem-ikonou.

Celý projekt by se pak neobešel bez nasazení farníků, kteří jej již delší dobu podporují jak finančně, tak svým nadšením, radou, dobrovolnickou prací nejen při společných brigádách na pozemku, zajišťováním prezentace projektu… Nedílnou službou pro celý projekt a jeho účastníky je společná i osobní modlitba posilující a utvářející společenství, které se může i prostřednictvím projektu stávat viditelnějším a odvážně překonávat očekávané i překvapivé překážky a obtíže na cestě k realizaci.

Scroll to top